Blog 13. marec 2018

Čim sa previnil predseda Hlina

Marek Cimbala
Marek Cimbala
Priznám sa Vám, nechcel som písať tento blog, nechcel som reagovať, nechcel som... Ale už musím.
Priznám sa Vám, nechcel som písať tento blog, nechcel som reagovať, nechcel som... Ale už musím.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

Marek Cimbala

Čim sa previnil predseda Hlina

Nerozumiem. Nechápem, o čo tu vlastne ide?

Alojz Hlina je určite pozoruhodný, má klady, ale i zápory. Poznám ho ako človeka s mnohými chybami. Tie sú však vyvážené veľkým ťahom na bránku a nebojácnym poukazovaním na nekalé praktiky v politike a spoločnosti. Z chýb sa vie poučiť, na dôležité politické rozhodnutia má nos a, čo je dôležité, vie byť konštruktívny a dá sa s ním pracovať.

Keď sa na situáciu okolo voľby predsedu KDH pozriem detailnejšie, tak cítim ľútosť. Ako mladý hrdý kresťanský demokrat som z tohto stavu sklamaný a frustrovaný. Nečakal som, že to môže zájsť až tak ďaleko, a že poniektorí z nás dokážu klesnúť tak hlboko. Všetci sme však ľudia, všetci sme hriešni a všetci sme len pútnikmi.

Spýtam sa: „Bolo mu to treba?“

Z KDH postupne odchádzali osobnosti. KDH sa nedostalo do parlamentu. KDH bolo na pokraji konca. Na ostatnom sneme bol predseda zvolený podfukom. V KDH sa porušujú stanovy. Do KDH si každý rád kopol. A mnoho ďalšieho negatívneho, čo sa mu „prišilo“.

Za to všetko môže Alojz Hlina?! Omyl!

Alojz Hlina je priamo zodpovedný za to, že KDH je zastabilizované. KDH sa opakovane v prieskumoch  pohybuje nad 7% hranicou. KDH má po dlhom čase župana. KDH sa neustále dopĺňa po odbornej stránke. V KDH sú dvere otvorené. Každý si rozmyslí, či si do KDH kopne. KDH je pripravené. A takto by som mohol pokračovať. Tak čím sa vlastne previnil?

Chcem všetkých kompetentných i nekompetentných poprosiť: Nepolarizujme, neštiepme sa navzájom. Nie je nás veľa, preto spojme sily. Nedajme sa. Neubližujme si a nezraňujme sa navzájom. Nekastujme sa na lepších či horších kresťanov. Nezneužívam Sväté Písmo v politickom zápase, no nezabúdajme, že „prví budú poslednými a poslední budú prvými“. Povzbudzujme sa navzájom, veď na našich pleciach leží budúcnosť nášho národa.

Pevne verím, že záprah Hlina, Majerský, Vašečka, Ocilková, Štefanec, Zajac, Bobula, Grey, Klapica, Szitová, Maslaňák, Novotný, Trúchlik a mnohí ďalší bude v budúcnosti spoľahlivo fungovať a prinesie našej spoločnosti ešte veľa dobra a prospešných rozhodnutí.

V KDH máme naprieč generáciám množstvo úžasných a fundovaných ľudí, z čoho sa veľmi teším. Naša vlasť si zaslúži, aby v nej vládli zodpovední, morálni, odborne fundovaní a konštruktívni ľudia, ktorí budú so zvereným majetkom narábať zodpovedne. Určite to prinesie hojnú úrodu.

Som presvedčený, že kresťania by sa mali spájať „lebo keď nepôjdeme spolu, zostaneme sami a bude to pre všetkých zlé“.

Nezabúdajme, že „naspäť cesta nemožná, napred sa ísť musí“ a len v jednote je sila! Poučme sa z histórie. Iba hlúpy človek stúpi do tej istej rieky dvakrát.

Držme si prsty. Prajme si navzájom. Žehnajme si a aj Pán naše dielo určite požehná.

Marek Cimbala

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0
Diskusia 0